Door HiX in te zetten voor het beeldmanagement, profiteren zorginstellingen van de unieke combinatie van beeldmateriaal en dossierinformatie in één geïntegreerd EPD. Daardoor hebben specialisten altijd een compleet beeld van hun patiënt.

Beeldmanagement in HiX

Voor medisch specialisten is de beschikbaarheid en inzage van beelden tijdens het behandelproces onmisbaar. Zij kunnen hun patiënt pas écht goed behandelen of beoordelen als ze bij het beeldmateriaal tegelijkertijd alle relevante informatie over die patiënt bij de hand hebben. HiX verzorgt deze unieke integratie van beeld en EPD.

Bovendien maakt HiX het mogelijk om meerdere beeldtypen op één scherm te tonen, zodat specialisten ze goed met elkaar kunnen combineren en vergelijken.

Combinatie van multimedia

Het beeldmanagement binnen HiX herbergt álle functionaliteiten van een PACS. Bijzonder is echter dat de Dicom - en Non Dicom-beelden in combinatie met alle andere Multimedia data wordt getoond.

Zo zien specialisten op één scherm de scopiebeelden, echo’s, röntgenfoto’s en wondfoto’s van de patiënt. Onze beeldmanagement-oplossing is een unieke combinatie van alle beschikbare beelden. De beelden worden in een aparte database opgeslagen, waarbij de verwijzingen/metadata in de EPD-database wordt opgeslagen bij de patiëntdata. Daardoor zien behandelaars direct de relatie tussen alle diverse gegevens en stellen zij sneller de juiste diagnose.

Tijdens multidisciplinaire overleggen is al het beschikbare beeldmateriaal beschikbaar op één scherm. Hierdoor is het voor iedere discipline mogelijk patiënten te bespreken met de gewenste beelden erbij. Denk daarbij niet alleen aan tweedimensionale foto’s, maar ook aan echo’s of endoscopiebeelden.

Voordelen

• EPD, Dicom, Non-Dicom en overige Multimedia data in één geïntegreerd systeem
• Nauwkeurige diagnose door meerdere beeldsoorten
• Eén systeem, één leverancier
• Multidisciplinair inzetbaar
• Informatie overal toegankelijk 
• Gestandaardiseerde uitwisseling

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatie@chipsoft.nl.