Elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX biedt u een ziekenhuisbrede geïntegreerde totaaloplossing voor dossiervoering, workflowmanagement, zorglogistiek en mHealth. U geniet met het EPD van een compleet medisch dossier dat elke zorgprofessional doorheen het zorgtraject leidt. Dankzij tussentijdse software updates lift uw zorgorganisatie bovendien mee met elke nieuwe zorginnovatie. Bovendien werkt u vanuit uw eigen elektronisch patiëntendossier vlot samen met externe zorgactoren en connecteert u naadloos met eHealth en andere platformen.


Elektronisch patiëntendossier in een notendop

Elektronisch patiëntendossier HiX biedt u een gebruiksvriendelijk totaalpakket aan functionaliteiten voor een patiëntgericht behandeltraject. De integratie van de zorgregistraties in één werkstroom zorgt ervoor dat u en uw collega-zorgverleners vlot het zorgtraject doorlopen. Elke eindgebruiker heeft een rolgerichte toegang tot het dossier, zodat de relevante functionaliteiten en overzichten meteen binnen handbereik zijn.

 

EPD verlicht registratiedruk

Elke patiënt heeft in HiX één uniek dossier waarin alle behandelaars gegevens vastleggen. Deze hoeven slechts eenmalig ingevoerd worden. Als behandelaar kunt u zich op elk moment een actueel en duidelijk beeld vormen van de patiënt. Verplichte registraties voor aanleveringen via bijvoorbeeld eHealth (denk onder meer aan VG-MZG, eBirth en Qermid) worden tijdens uw werkproces aangeboden of op de achtergrond afgeleid. Elektronisch patiëntendossier HiX garandeert een snelle, correcte en volledige gegevensregistratie.

 

Slimme oplossingen

Registratielastvermindering voor zorgverleners staat centraal binnen elektronisch patiëntendossier HiX. Door dubbelregistraties en onnodige onderzoeken te vermijden, zet uw zorgorganisatie haar resources efficiënter in. EPD HiX biedt u naast de dossiervoering zelf uitgebreide logistieke ondersteuning en afdelingsondersteuning. Voorbeelden hiervan zijn de geïntegreerde functionaliteiten voor de apotheek, het OK en de centrale sterilisatieafdeling, maar ook die voor de kritieke diensten, inclusief een eigen PDMS.

Daarnaast bevat het EPD een heel scala aan slimme oplossingen die uw werkproces aanzienlijk vereenvoudigen. Denk daarbij aan de verregaande beslissingsondersteuning waarmee zorgprotocollen en processen worden gewaarborgd. Uw elektronisch patiëntendossier is compatibel met zowel vaste als mobiele devices en past zich automatisch aan. Ook via native apps heeft u altijd en overal toegang tot de dossiers van hun patiënten.

 

Continue zorginnovatie

Om het registratieproces in het elektronisch patiëntendossier zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen, werkt HiX met standaard content. Zorginstellingen profiteren hiermee van de uitgebreide expertise die ChipSoft doorheen de jaren samen met haar klant-zorginstellingen heeft opgebouwd. Deze bevat onder andere talloze bewezen werkprocessen en specifieke score- en vragenlijsten. Zo zal HiX doorheen het gehele behandelproces informatie op maat aanbieden, wat het vastleggen van gegevens een stuk eenvoudiger en efficiënter maakt. De standaard content wordt voortdurend uitgebreid, waardoor de software altijd up-to-date is met de laatste nieuwe zorginnovaties.

 

Uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden

Zorginstellingen gaan steeds intensiever samenwerken en HiX biedt hen de tools om dat te doen. Aan de hand van standaardbouwstenen kunnen ze over de muren heen veilig en snel gegevens met elkaar uitwisselen, bijvoorbeeld via de platformen van eHealth en via het Zorgverlenersportaal. Zo bewerkstelligen zorginstellingen ook een efficiënte samenwerking met de eerstelijnszorg.

Daarnaast neemt de patiënt zelf een actieve rol op in het zorgproces. Met het geïntegreerde Patiëntenportaal biedt de zorginstelling patiënten toegang tot hun eigen medisch dossier, naast andere mogelijkheden zoals het inplannen van afspraken.

 

Toekomstgerichte ontwikkelingen

Om zorginstellingen te voorzien van een elektronisch patiëntendossier dat steeds up to date is, ligt bij de (door)ontwikkeling van HiX de nadruk op functionele en technologische innovatie. Doordat ChipSoft periodiek overstapt op nieuwe technologie, beschikken zorginstellingen met HiX altijd over de meest recente, innovatieve mogelijkheden. Daarenboven worden de ontwikkelingen in de sector van nabij opgevolgd. Nieuwe richtlijnen, wetten en regelgeving worden verwerkt in de standaard content van het elektronisch patiëntendossier.

 

Voordelen

  • •Innovatieve workflowondersteuning op maat van elke gebruiker
  • •Maximale patiëntveiligheid en minimale foutenmarge
  • •Integratie van registraties voor aanleveringen tijdens het werkproces
  • •Beheervriendelijke standaard content
  • •Veilige en efficiënte samenwerkingsmogelijkheden
  • •Voortdurende vernieuwing
  • •Steeds conform wet- en regelgeving


Ontdek hoe onze klanten de digitalisering van hun zorgprocessen met HiX ervaren:
 


Meer weten? Contacteer ons!

Neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.be.