Met HiX kunt u alle processen voor wetenschappelijk onderzoek inplannen, inhoud geven, monitoren en na afloop duidelijk presenteren.


Wetenschappelijk onderzoek in HiX

HiX ondersteunt alle processen met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek in zorgorganisaties. Registratie, monitoring, financiële afhandeling en dataextractie vinden binnen hetzelfde geïntegreerde systeem plaats, zodat de onderzoeker altijd een totaaloverzicht heeft van alle aspecten van het onderzoek.


Studieontwerp vastleggen

De onderzoeker legt gedetailleerd zijn/haar studieontwerp vast in HiX. Denk aan de gewenste doelgroep, de duur van het onderzoek, de disciplines die deelnemen en de inclusiecriteria. Ook bij de inclusie van de 'geschikte' patiënten ondervindt de onderzoeker maximale assistentie van HiX. Dankzij de ingebouwde beslissingsondersteuning worden alle patiënten die in aanmerking komen voor participatie op een digitaal dienblad gepresenteerd. Daarbij is het mogelijk de gegevens op geanonimiseerde wijze aan te bieden. Informatieveiligheid is een absolute voorwaarde voor gegevensdeling.


Onderzoekstraject als rode loper

Artsen worden erop gewezen dat hun patiënt aan de onderzoekscriteria voldoet, en kunnen samen met de patiënt het toestemmingsformulier invullen. Met efficiënte zorgpaden wordt meteen het volledige onderzoekstraject uitgerold. Tijdens contactmomenten krijgen de artsen de dataset aangeboden die de onderzoeker in de studieopzet heeft bepaald. Zo worden op het juiste moment de gegevens vastgelegd die voor het onderzoek nodig zijn. De geanonimiseerde onderzoekgegevens zijn na afloop eenvoudig te ontsluiten.


Voordelen

  • Compleet onderzoekstraject uitrollen met zorgpaden
  • Snel patiënten includeren
  • Altijd een totaaloverzicht van alle facetten van het onderzoek
  • Onderzoeksgegevens invoeren met minimale onderbreking van het zorgproces
  • Patiëntveilige data-uitwisseling


Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.be.