Rob Rijshouwer is begonnen als dedicated sales consultant HIS/HAP bij ChipSoft. Met het aantrekken van Rijshouwer zet ChipSoft nog nadrukkelijker in op de ondersteuning van huisartsenzorg. 


Rob Rijshouwer brengt meer dan dertig jaar ervaring in de huisartsenzorg met zich mee. “In die periode heb ik veel gezien op het gebied van zorg-ICT. Wat begon met simpele declaratieprogramma’s voor de huisarts, groeide door naar volwaardige huisartsinformatiesystemen. Tegenwoordig schuift de ICT-ondersteuning op naar een regionaal systeem, waarin huisartsen, ketenzorg, spoedzorg en het ziekenhuis met elkaar samenwerken en waarin de patiënt centraal staat.” 

Ontwikkel- en implementatiespecialisten

Rijshouwer: “In de tweede lijn heeft ChipSoft z’n sporen inmiddels ruimschoots verdiend. Het is mijns inziens logisch dat ChipSoft nu ook focust op de integratie van eerstelijnszorg. Doordat ChipSoft een financieel draagkrachtig en Nederlands bedrijf is met meer dan 300 ontwikkelaars en 350 implementatiespecialisten, is het in staat om snel op nieuwe ontwikkelingen te anticiperen.”

De nieuwe sales consultant HIS/HAP is overtuigd dat de tijd van kleine softwarepakketten voor specifieke medische vakgebieden voorbij is. “Ze hebben vaak goed gewerkt, maar door alle wettelijke eisen en gewenste koppelingen wordt het voor kleinere softwarebedrijven steeds moeilijker. Met een kleine club ontwikkelaars kunnen zij de nieuwe ontwikkelingen amper bijhouden.”

Toekomstbestendige zorg-ICT

“Als marktleider in de tweede lijn kan ChipSoft haar expertise ook voor de eerstelijnszorg inzetten”, stelt Rob. “Denk aan koppelingen met andere ICT-systemen en de ontwikkeling van apps. Specialisten in ziekenhuizen maken nu bijvoorbeeld gebruik van de app HiX Mobile. Ook de thuiszorg werkt hier straks mee. Die techniek is beproefd, dus het is een kwestie van tijd dat huisartsen dit ook graag willen. ChipSoft heeft de kennis, techniek en ontwikkelkracht in huis om huisartsen te voorzien van dergelijke innovaties. Daar voeg ik graag mijn eigen expertise en ervaring aan toe, zodat we de huisartsen kunnen voorzien van de meest innovatieve en toekomstbestendige zorg-ICT.”