​Door HiX in te zetten voor het beeldmanagement, profiteren zorginstellingen van de unieke combinatie van beeldmateriaal en dossierinformatie in één geïntegreerd EPD. Zo hebben specialisten altijd een volledig en overzichtelijk beeld van hun patiënt.


Beeldmanagement in HiX

Voor medisch specialisten is de inzage van beelden tijdens het behandelproces onmisbaar. Artsen kunnen hun patiënt pas echt goed behandelen als ze bij het beeldmateriaal tegelijkertijd alle relevante patiëntinformatie bij de hand hebben. HiX verzorgt deze unieke integratie van beeld en EPD.

Specialisten die gebruikmaken van HiX kunnen op eenzelfde scherm naast elkaar alle beelden inzien, zoals scopiebeelden, echo's, röntgenfoto's en wondfoto's. Bijzonder hierbij is dat zowel Dicom - als Non Dicom-beelden in combinatie met andere multimediale data worden getoond. Met deze handige combinatie-inzage kunnen artsen beelden vergelijken en duiden.

Beelden worden in een aparte database opgeslagen, de verwijzingen/metadata daarbij in de EPD-database bij de patiëntdata. Daardoor zien artsen meteen het verband tussen alle gegevens en stellen zij sneller de juiste diagnose. Ook tijdens het multidisciplinair overleg is al het beeldmateriaal beschikbaar op één scherm. Hierdoor heeft elke discipline binnen de zorginstelling de benodigde informatie voorhanden om patiënten te evalueren en bespreken.

  • EPD, Dicom en Non-Dicom en overige multimediale data in één geïntegreerd systeem
  • Nauwkeurige diagnose door de combinatie van verscheidene beelden en patiëntdata
  • Eén systeem, één leverancier
  • Multidisciplinair inzetbaar
  • Overal toegankelijk
  • Gestandaardiseerde uitwisseling


Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.be.