Het maaltijdbeheer in elektronisch patiëntendossier (EPD) HiX stroomlijnt het complete voedingsbeleid, inclusief logistiek, in uw zorgorganisatie. Iedereen die hierbij betrokken is, wordt bovendien optimaal ondersteund door het dossier. EPD HiX creëert de juiste voorwaarden voor een efficiënt, nauwkeurig en veilig maaltijdbeheer.

 


EPD HiX ondersteunt maaltijdbeheer

De functionaliteiten van nutrition in het elektronisch patiëntendossier bieden gerichte ondersteuning bij elke stap in het maaltijdbeheer voor de patiënt: van het bestellen van de menu's en het voorraadbeheer van producten tot het bereiden en serveren van de gerechten. Het EPD zorgt er bovendien voor dat u als behandelaar of betrokkene steeds de relevante (voedings)gegevens van de patiënt duidelijk in het vizier heeft. 

 

Diëtetiek

Op basis van de zorgvraag van de patiënt brengt de diëtist precies in kaart wat de nutritionele behoefte is en stelt deze een behandelplan op. De voedingsanamnese kan aan de hand van de NEVO-tabel vastgelegd worden in het EPD. De diëtist heeft daarnaast de regie over de voedingsvoorschriften van de patiënt die worden verwerkt in de menukeuze.

 

Menukeuze patiënt

De patiënt legt met EPD HiX eenvoudig zelf zijn/haar menukeuze vast. Dit kan thuis via het portaal (voor de opname), maar ook in het ziekenhuis via een tablet of bedside terminal. Voor patiënten is het aangenaam dat ze zelf hun menu kunnen samenstellen. Verpleegkundigen worden dan weer minder belast: zij hoeven niet zelf de bestelling op te nemen en door te geven.

 

Maaltijdvoorkeuren in HiX

Doordat het maaltijdbeheer onderdeel uitmaakt van het EPD, hoeven patiënten hun allergieën, dieetwensen en voorkeuren slechts eenmaal op te geven. De relevante informatie is ook zichtbaar in de keuken en wordt door HiX meegenomen bij het aanbieden van de menu-opties. Zo wordt de menukeuze voor de patiënt gefilterd op basis van de voorschriften en gewoontes wat betreft diëtetiek, zoals halal, intoleranties zoals gluten, et cetera.

 

Plannen, bestellen, bereiden en serveren

De ondersteuning door HiX nutrition omvat het inplannen van de menu's die aan de patiënten worden aangeboden. Het elektronisch patiëntendossier maakt voor de keuken een prognose op basis van de menukeuzes uit het verleden en het aantal geplande opnames. Daarnaast wordt altijd een actueel overzicht van de ingevoerde menukeuzes weergegeven in het EPD.

 

Voordelen

  • Gerichte en volledige ondersteuning wat betreft diëtetiek en maaltijdbeheer
  • Menukeuze houdt rekening met allergieën en voorkeuren
  • Integratie van de ondersteuning faciliteert real-time inzage in het EPD op de afdeling

 

Meer weten? Contacteer ons!

Neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.be.