Toe aan een Apotheek Informatie Systeem (AIS) dat al uw werkprocessen in de klinische apotheek ondersteunt? Met HiX stroomlijnt u de logistiek rondom geneesmiddelen en borgt u de medicatieveiligheid in één geïntegreerd systeem. Dankzij slimme ICT-oplossingen voor o.a. medicatiebewaking en medicatieverificatie voorkomt u bovendien medicatiefouten en zorgt u voor optimale patiëntveiligheid. Bovendien werkt u gemakkelijk samen met andere zorgprofessionals in één patiëntendossier.

Apotheek Informatie Systeem: optimale logistiek en medicatieveiligheid

Met HiX heeft u gebruiksvriendelijke oplossingen ter ondersteuning van de logistieke en financiële processen in de ziekenhuisapotheek. Dit varieert van de bestelling en ontvangst van artikelen tot en met het bereiden, verstrekken, uitzetten en toedienen van het juiste geneesmiddel aan de juiste afdeling en patiënt. Daarbij wordt gebruikgemaakt van controlemomenten die de veiligheid verhogen. Zo maakt HiX onder andere gebruik van de signaleringen uit de Z-index en beslissingsondersteuning. Medicatiebewegingen worden nauwkeurig vastgelegd via barcodescanners.

Medicatiefouten voorkomen

Met medicatieverificatie in Apotheek Informatie Systeem HiX kunt u het huidige medicatiegebruik van de patiënt registreren. Daarbij legt u direct eventuele allergieën, aandoeningen of andere bijzonderheden vast, waarop vervolgens bewaking plaatsvindt middels signaleringen. Ook kunt u, mits u toestemming heeft, medicatiegegevens van de patiënt opvragen via het Landelijk Schakel Punt (LSP) en overnemen naar HiX. Hierdoor bent u altijd goed geïnformeerd over het actuele medicatiegebruik en bijbehorende gegevens van de patiënt. Dit verkleint de kans op medicatiefouten.

Compleet farmaceutisch dossier

Als apotheker legt u met Apotheek Informatie Systeem HiX een compleet farmaceutisch dossier aan over de patiënt. U bent nauw betrokken bij de medicamenteuze behandeling van de patiënt en heeft op ieder moment toegang tot de actuele medicatie, inclusief de eventuele afhandelingsteksten van de arts. Hierdoor kunt u zich op elk gewenst moment een beeld vormen van het medicatiegebruik van de patiënt. Daarbij heeft u gebruiksvriendelijke tools tot uw beschikking om de voorgeschreven medicatie zorgvuldig te beoordelen, accorderen of aanpassen. Dit komt de medicatieveiligheid en – dus – de patiëntveiligheid ten goede.

Efficiënt en actueel voorraadbeheer

Ook op het gebied van voorraadbeheer en logistiek biedt Apotheek Informatie Systeem HiX de meest doortastende oplossingen. Door slimme overzichten, eventueel te scannen op barcode, weet u op ieder moment welke medicatie op welke fysieke locatie in het magazijn ligt, welke medicatie op de afdeling ligt en wat zojuist is toegediend.

Door het gebruik van slimme tools weet HiX welke geneesmiddelen niet meer op voorraad zijn (rekening houdend met lopende opdrachten en bestellingen), zodat u deze met één druk op de knop kunt bestellen. Op die manier komt u nooit met forse tekorten of overschotten te zitten. 

Geïntegreerd werken

Zorgverleners werken steeds meer samen. Soms omdat ze samen op één locatie werken, maar vaak ook vanuit regionaal verband. Het uitwisselen van informatie is daarbij essentieel, onder andere om medicatiefouten te vorkomen. Apotheek Informatie Systeem HiX biedt de mogelijkheid om geïntegreerd te werken: zorgverleners maken samen gebruik van één database met patiënten, uiteraard na toestemming van de patiënt en volgens de geldende wet- en regelgeving. Op die manier werken de huisarts en apotheek samen in één HiX omgeving, maar bijvoorbeeld ook de huisarts en het ziekenhuis: van losse praktijken tot en met één regionaal dossier. Zonder koppelingen maar écht geïntegreerd. Apotheek Informatie Systeem HiX is volledig schaalbaar en in te richten op elke specifieke vorm van samenwerking.

HiX Mobile Apotheek

Wist u dat u ook de HiX Mobile Apotheek app kunt gebruiken? Met deze gebruiksvriendelijke app kunnen apothekersassistenten en logistiek medewerkers middels barcodescanning het gehele logistieke apotheekproces doorlopen. Zo ondersteunt de app in processen rondom verzamelen, afboeken, bevoorraden en voorraadinventarisaties.

Voordelen

  • Patiëntendossier en 1 medicatielijst in de gehele medicatieketen.
  • Compleet farmaceutisch dossier
  • Actueel inzicht in economische en technische medicatievoorraad.
  • Optimale medicatiebewaking, gebaseerd op geïntegreerde Z-index en aanvullende  beslissingsondersteuning.
  •  Optimale patiëntveiligheid


Meer weten?

Lees meer over HiX voor de apotheek of neem voor meer informatie contact op met communicatie@chipsoft.nl.