• 17 maart 2017 -

  Het HagaZiekenhuis, het LangeLand Ziekenhuis en het Reinier de Graaf sluiten als eerste ziekenhuizen aan op Zorgplatform. Donderdag 16 maart zetten deze 'launching customers' en ChipSoft tijdens de vakbeurs Zorg&ICT in Utrecht hun handtekening onder een unieke samenwerking. Zorgplatform is een landelijke service die een brede transmurale samenwerking in de zorg mogelijk maakt die veel verder reikt dan alleen gegevensuitwisseling.


  "Samenwerking is de toekomst van zorg", zegt Manager ICT Marcel Slingerland van Reinier de Graaf. "Het is belangrijk dat zorgprofessionals een zo volledig en up-to-date mogelijk beeld hebben van de patiënt. Daarvoor hebben ze informatie nodig van alle behandelaren van de patiënt en die ligt verspreid bij alle zorgaanbieders opgeslagen. Het is in Nederland niet mogelijk om gestructureerd, veilig en overzichtelijk zo'n totaalbeeld in te zien. Zorgplatform heeft alles in zich om dit gat in het zorglandschap op te vullen."


  Eerste stap

  Directeur R&D Robert Hardholt van ChipSoft: "Er moet iets gebeuren om de behoefte aan transmurale samenwerking in Nederland met ICT te ondersteunen. Graag nemen wij hierin het initiatief met Zorgplatform. We zijn heel blij dat drie ziekenhuizen samen met ons hun nek durven uit te steken.
  Samen met deze ‘launching customers’ kunnen we Zorgplatform verder ontwikkelen. Alle grote successen beginnen met een eerste stap. Dit is zo'n eerste stap."


  Meer over Zorgplatform

  Zorgplatform is een veilige service die uitgebreide ondersteuning biedt voor transmurale samenwerking in de zorg. Het ondersteunt bij het verwijzen van patiënten, de overdracht van patiënten, de gezamenlijke behandeling (shared care), het meekijken en consulteren van en naar elkaars patiënten en bij zorg op afstand. Deelnemende zorgaanbieders hoeven geen samenwerkingsverband te hebben en het maakt niet uit welk (ZIS/)EPD, HIS of platform voor thuismonitoring ze gebruiken.

  Klik hier voor antwoorden op enkele veelgestelde vragen over Zorgplatform

  Animatie: dit is Zorgplatform

   


  Meer nieuws lezen