ChipSoft biedt met HiX een ziekenhuisbreed geïntegreerd ZIS/EPD dat volledig voldoet en zelfs verder gaat dan de eisen van het plan eGezondheid. Dankzij onze jarenlange ervaring en uitstekende service verzekert u zich met HiX bovendien van een vlotte implementatie conform vooropgestelde deadlines en een maximale financiële incentive van de overheid. 


Momenteel werken de meeste zorginstellingen nog met verschillende geïntegreerde ICT-systemen en -toepassingen. De overheid heeft het doel vooropgesteld om alle ziekenhuizen stapsgewijs te laten overgaan op één geïntegreerd ziekenhuis-EPD. Hiertoe werden de Belgian Meaningful Use Criteria (BMUC) opgesteld, die deel uitmaken van het acceleratorprogramma waarmee de overheid het behalen van deze doelstelling wil stimuleren. Ze bevatten kerncriteria waar elk EPD aan moet voldoen en menu-items die momenteel nog niet verplicht te realiseren zijn. Deze kunnen in een volgend stadium echter nog opgelegd worden door de overheid. HiX voldoet nu al zowel aan de kerncriteria als aan de menu-items zodat uw zorginstelling ook in de toekomst alle eisen van de overheid probleemloos realiseert. Dat is belangrijk, want zorginstellingen die tijdig voldoen aan de gestelde criteria ontvangen een financiële stimulans van de overheid.


56 miljoen euro

De regering heeft een totaalbedrag van ruim 56 miljoen euro vrijgemaakt. Dit bedrag wordt verdeeld onder alle ziekenhuizen die binnen de vooropgestelde tijd aan de BMUC voldoen. Denk hierbij aan criteria als de aanwezigheid van een allergieënlijst, de informed consent registratie, de communicatie met Hubs en overige eHealth-services, medicatiewaarschuwingen en een problemenlijst met actieve en historische diagnoses. In de periode tussen 2016 en 2019 kunnen ziekenhuizen jaarlijks aanspraak maken op een deel van het budget door het bereiken van de vooropgestelde criteria in de desbetreffende fase.


ChipSoft 

Naast enkele Vlaamse zorginstellingen die reeds jaren klant zijn van ChipSoft, is het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk het eerste Belgische ziekenhuis dat het EPD van ChipSoft ziekenhuisbreed heeft uitgerold. Ook het AZ Delta (Roeselare) zal HiX in april 2018 via een ‘big bang livegang’ in gebruik nemen. Zo bouwt ChipSoft enthousiast verder aan de ambitie om elke Belgische zorgverlener optimaal te ondersteunen met een geïntegreerd EPD dat volledig conform de Belgische regelgeving functioneert.


Contact

Wilt u meer informatie over de BMUC of over een EPD voor uw ziekenhuis? Ons team staat voor u klaar en is bereikbaar via marketing@chipsoft.be of telefoonnummer +32 (0)3 458 47 37.