Nog dit jaar gaan er tien openbare apotheken live met HiX. Binnenkort stappen Apotheek Vianen en Apotheek Monnikenhof tegelijkertijd over op één database. Hiermee leggen we de basis voor een structurele uitrol van HiX binnen openbare apotheken. Vandaag vierden we dit heuglijke nieuws tijdens het KNMP Congres in het Utrechtse Beatrix Theater.


De komende tijd stapt iedere week een apotheek over op HiX, het nieuwste generatie zorgsysteem dat nu beschikbaar is voor openbare apotheken. HiX is volledig afgestemd op de apotheek van vandaag en morgen en ondersteunt alle werkprocessen en werkzaamheden optimaal, zodat apothekers snel en gemakkelijk hun werk kunnen uitvoeren.

Met HiX beschikken apotheken over de meest innovatieve functionaliteiten. Nu én in de toekomst. Het apotheeksysteem staat aan het begin van haar lifecycle en blijft vernieuwen. Hierdoor kunnen apothekers altijd mee met actuele ontwikkelingen en zijn zij klaar voor veranderingen in de markt.

Maarten Wittop Koning, Manager Eerstelijns Farmacie bij ChipSoft: “De openbare apothekersmarkt snakt naar een modern en flexibel apotheeksysteem. De apotheekmarkt is voortdurend in beweging. ICT speelt een steeds belangrijkere rol voor de bedrijfsvoering in de apotheek. Een apotheeksysteem dient razendsnel te kunnen inspelen op veranderende wet- en regelgeving, moet meegaan met technologische ontwikkelingen en ondersteuning bieden bij uw samenwerkingen met zorgpartners. Met HiX bieden wij een flexibel systeem voor apotheken dat continu wordt doorontwikkeld en aanpasbaar is aan hun wensen.”

Jaap Dik van Apotheek Vianen: “Waarom wij voor HiX kiezen? HiX is een modern en innovatief pakket. Na Aposys ben ik op zoek gegaan naar een opvolger. Dat bleek niet zo eenvoudig. Uiteindelijk zijn wij bij ChipSoft uitgekomen. Eind oktober gaan we live. Altijd spannend natuurlijk maar ik zie het allemaal met vertrouwen tegemoet.”