• 5 april 2018 -

  Met nog zes maanden tot de start van de Ronde van ChipSoft hebben de eerste deelnemers zich al ingeschreven. Een van hen is Joke van Merkestein, adviseur informatiemanagement bij de Antonius zorggroep (Sneek). Zij staat nu al te popelen om in september weer mee te doen.


  Je doet voor de tweede keer mee. Wat is er zo leuk aan de Ronde van ChipSoft?

  De toertocht brengt je langs prachtige landschappen. Bovendien is alles fantastisch verzorgd door ChipSoft. Je wordt warm ontvangen in een tent op de Dam en kunt voor de start nog rustig even wat eten. Daardoor begin je heel relaxt aan de rit. En na afloop staat er een lekker koud biertje voor je klaar. Beter kan het niet.


  Wat is je het meest bijgebleven van vorig jaar?

  Oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam, dus ’s ochtends vroeg starten op de Dam en door de IJ-tunnel en rosse buurt fietsen, vond ik geweldig. Dat is zó leuk! En als je Amsterdam eenmaal uit bent, rijd je door de mooiste dorpjes, met veel muziek onderweg en veel leuke plekjes waar je even kunt stoppen om wat te drinken. Ik ben er nóg vol van. Het was tien keer leuker dan ik ooit gedacht had.


  En dan kom je ook nog eens veel vakgenoten tegen onderweg…

  Ja, dat geeft voor mij echt een extra dimensie aan deze toertocht. Je ziet heel veel ChipSoft-shirtjes onderweg. Die herkenning is heel leuk. De Ronde van ChipSoft verbindt zorgverleners, want je herkent elkaar en maakt daardoor veel sneller een praatje. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld een half uur samen gefietst met een chirurg uit Nijmegen. Ontzettend leuk! Je hebt het dan over je werk, maar je geniet ook samen van de prachtige omgeving. Wat wil je nog meer?!


  Wat is je persoonlijke doel deze Ronde?

  Ik wil sneller fietsen dan vorig jaar. Mijn collega van de afdeling Fysiotherapie doet ook mee en is een ontzettend sportieve fietser. Eigenlijk wil ik zo lang mogelijk bij hem proberen te blijven. Maar het gaat me niet zozeer om de tijd. Het gaat me meer om de interactie onderweg en de gezelligheid met ChipSoft en andere zorgprofessionals.


  Heb je tips voor mensen die twijfelen om mee te doen?

  Ja, meld je snel aan! Voor je het weet is de inschrijving vol en via ChipSoft ben je verzekerd van een startbewijs. Wees ook niet bang voor de afstand; 65 kilometer fietsen is door iedereen goed te doen. Op een rustig tempo doe je daar drie uurtjes over. En als je onderweg een keer stopt om te eten en drinken met andere deelnemers, heb je een ontzettend leuke en relaxte dag.
  (deelname aan de Ronde van ChipSoft is alleen mogelijk op uitnodiging van uw accountmanager)

  Meer nieuws lezen