Het IJsselland Ziekenhuis heeft vrijdag 19 oktober succesvol het nieuwe elektronisch patiëntendossier HiX in gebruik genomen. Door deze modernisering is het ziekenhuis klaar voor een toekomst met meer regionale samenwerking en patiëntparticipatie.


Jules de Vet, lid raad van bestuur: ‘We zijn ontzettend trots op deze prestatie. Het was een omvangrijke operatie waaraan met meer dan 300 mensen anderhalf jaar lang is gewerkt. Met de ingebruikname van HiX nemen wij een grote stap richting de toekomst. Het digitaal registreren van alle patiënt gerelateerde informatie maakt de zorg efficiënter, kwalitatief beter en absoluut veiliger.’   


Regionale samenwerking

Samenwerking tussen ziekenhuizen wordt steeds belangrijker. Het veilig en snel kunnen uitwisselen van patiëntgegevens maakt daarvan een essentieel onderdeel uit. Doordat het IJsselland Ziekenhuis straks - net als vrijwel alle andere ziekenhuizen in de regio Rotterdam - werkt met HiX, wordt dat gemakkelijker.


Elektronisch patiëntendossier HiX

Het nieuwe patiëntendossier is nodig, omdat het oude systeem niet meer aan de wensen van het IJsselland Ziekenhuis kon voldoen. HiX, het nieuwe systeem voldoet wel. HiX is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Het biedt iedere zorgverlener een geïntegreerde, digitale werkomgeving, faciliteert veilige gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en betrekt patiënten meer bij hun zorgproces. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal relevante informatie inzien en registreren.

Feestelijke bijeenkomst

Op 19 oktober 2018 om 12.00 uur is HiX in gebruik genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst in de hal van het ziekenhuis. Onder het toeziend oog van vele medewerkers en patiënten werd het startsein gegeven.