Waar liggen de financiële uitdagingen voor 2019? Financiële experts van zorgorganisaties met HiX werden tijdens het Financieel Seminar in Amersfoort via inhoudelijke presentaties en gevarieerde parallelsessies uitgebreid bijgepraat over de nieuwe ontwikkelingen en oplossingen.


Wet- en regelgeving & nieuwe features

Het spits werd afgebeten door Ritchey Blommers, waarbij de wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving in 2019 werden besproken. Om iedereen nog enthousiaster te maken over de financiële kunsten van HiX werden ook de nieuwe en nog komende features getoond door Moshe Meekel.


(Jeugd) GGZ en Ad Bastiaanse

Na een korte pauze passeerde ook de wijzigingen in de wet- en regelingeving bij (jeugd) GGZ de revue. Voor de pauze gaf gastspreker Ad Bastiaanse een inspirerend betoog over creativiteit en motivatie.


Thesauri, HT en Interne Controles

Na de lunchpauze kwamen ook de wijzigingen aan de Thesauri (Lisanne Schipper-van Schaik) en de uitdagingen rondom het horizontaal toezicht (Annemarie Jungerling) aan bod. Suzanne Nieuwenhuis en Gerard Brons van het Alrijne ziekenhuis deelden hun ervaringen over interne controles op financiële processen.


Parallelsessies

Tijdens de parallelsessies werd uitgebreid aandacht besteed aan de overgang naar standaard content, Datawarehouse 2.0, de SEH-registratie, de (financiële) automatisering van transplantatiezorg en innovaties in de GGZ. De bezoekers gingen dus breed geïnformeerd en geïnspireerd weer huiswaarts.


Meer weten?

Ook volgend jaar is er weer een financieel seminar. Heeft u in de tussentijd vragen? Dan kunt u die altijd stellen aan uw accountmanager of een mail sturen aan communicatie@chipsoft.nl.