Het Samen naar betere zorg Festival stond gisteren bol van inspiratie, inhoudelijke parallelsessies en ontmoetingen. Honderden professionals op het snijvlak van zorg en ICT zochten elkaar op om te netwerken en inzichten uit te wisselen over HiX, de zorg-ICT van nu en van de toekomst.

Drie inspiratieverhalen

Na het openingswoord door Hans Mulder, CEO van ChipSoft, betraden respectievelijk Nell Watson, Tristan van Doormaal en Bibian Mentel het podium met stuk voor stuk inspirerende verhalen. Waar Nell Watson de zaal meenam in de wereld van machine learning en Artificial Intelligence en neuroloog Tristan van Doormaal zijn licht scheen over de HoloLens als hulpmiddel bij voorlichting en complexe hersenoperaties, bezorgde paralympisch kampioen snowboarden Bibian Mentel de zaal kippenvel met haar levensverhaal, waarbij zij zeer dankbaar bleek voor alle zorginnovaties.


Information exchange en data solutions

Onder de vakkundige leiding van dagvoorzitter Victor Vlam verdeelden de bezoekers zich ’s middags over de verschillende parallelsessies en het festivalterrein. Daar verrijkten zij onder meer hun kennis over information exchange, data solutions, de zorg- en ICT-toekomst voor de GGZ en HiX voor (poli)apotheken en huisartsen. Ook konden zij in een van de parallelsessies zien hoe de standaard content van HiX wordt verrijkt via de gebruikersgroepen.


“Erg interessant”

Huub Wieleman, lid van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep, was de hele dag aanwezig. “Dit was een zeer inspirerende dag. De verhalen van Nell Watson en Tristan van Doormaal zetten je echt aan het denken. Ook de middagsessies die ik heb bezocht, over cyber security en over API’s in de zorg, waren erg interessant. Bovendien is het heel goed in om zo’n informele setting met vakgenoten te praten. Het is niet per se dat je heel veel nieuwe dingen hoort – dat zou ook vreemd zijn – maar het is heel fijn om bevestigd te worden in je visie.”


“Smaakt naar meer”

Ziekenhuisapotheker Jurjen Lagas van Diakonessenhuis Utrecht is het met Huub Wieleman eens. “Iedereen heeft min of meer dezelfde uitdagingen als de vakgenoten in andere zorginstellingen. Het is daarom heel fijn om hier met elkaar over van gedachten te wisselen. Zelf heb ik de sessie van collega poli-apotheker Bas Bossenga bezocht en me op het festivalterrein laten informeren over het portaal van ChipSoft. Ik ga echt geïnspireerd naar huis en hoop dat ChipSoft ieder jaar een dergelijk festival organiseert. Dit smaakt naar meer.” Dat vindt ook Peter Verhaegh, zorginformatie technoloog van Maxima Medisch Centrum. “Het was een zeer goed verzorgde dag met een mooi programma.”


Aftermovie

Wilt u direct een indruk van de dag? Bekijk de aftermovie!