Medipark Uden, een samenwerking tussen vijf huisartsenpraktijken met negen huisartsen, is vandaag succesvol overgestapt op HiX. Met dit geïntegreerd en innovatief huisartsensysteem (HIS) beschikken de huisartsen onder meer over intelligente consultregistraties en de nieuwste koppeling met Zorgdomein voor verwijzingen, op basis van FHIR. Bovendien heeft Medipark Uden de primeur met het online Zorgportaal as a service.

Consultvoering

Met HiX leggen huisartsen hun consulten efficiënt en gestructureerd vast. Tijdens die registratie krijgen zij hulp van geïntegreerde standaarden en formularia en kunnen zij belangrijke patiëntinformatie zoals metingen en uitslagen inzien, zonder de consultregistratie te verlaten. Hierdoor is het totaalbeeld van de patiënt altijd in één oogopslag duidelijk. Eenmaal vastgelegde gegevens worden bovendien handig hergebruikt, waardoor dubbele registraties tot het verleden behoren en indicatoren vrijwel moeiteloos kunnen worden aangeleverd.

Zorgdomein met FHIR

Door de meeste recente koppeling met Zorgdomein, op basis van de standaard FHIR, kunnen huisartsen op een moment dat hen het beste uitkomt hun verwijsbrief afronden met actuele data uit het dossier.

Zorgportaal as a service

Medipark Uden heeft de primeur met het geïntegreerde online Zorgportaal as a service. Via dit portaal kunnen patiënten eenvoudig en veilig hun herhaalmedicatie aanvragen, op basis van de actuele medicatie van de patiënt. Ook kunnen zij zelf afspraken inplannen en econsults voeren met hun zorgverleners. Het portaal wordt functioneel verrijkt op basis van de portaalervaringen binnen vele andere zorginstellingen en voorziet in dossierinzage op basis van de wettelijke eisen die op 1 juli 2020 van kracht zijn.

Inloggen met Yivi

Patiënten loggen via het gebruiksvriendelijke Yivi in op het online portaal. Dit stelt patiënten in staat om zelf online aan te geven welke gegevens zij wel en niet willen delen. Deze privacy-bescherming wordt privacy by design genoemd en zit ingebakken in het systeem. In de meeste recente nationale en Europese wetgeving wordt privacy by design vereist voor nieuwe ICT-systemen.

"Grote stap in service"

Medipark Uden is verheugd met de nieuwste ICT-ondersteuning voor huisartsen. Joan van den Heuvel: “Met HiX maken we een grote stap in onze service naar de patiënten. Het Zorgportaal zal hen veel gemak gaan opleveren. Ook de inzage in het dossier, wat wettelijk verplicht wordt, is netjes geregeld. En voor ons als assistentes, praktijkondersteuners en huisartsen wordt het werk maximaal ondersteund. We zijn erg blij dat we als eerste praktijk in Nederland deze mogelijkheid hebben kunnen pakken.”