• 7 november 2014 -

  “Waarom is dat niet overal zo?” Met die vraag refereerde minister Schippers van Volksgezondheid onlangs aan de innovatieve eHealth-activiteiten van het UMC Utrecht. Het academische ziekenhuis biedt in 2015 alle patiënten inzicht in hun medische gegevens via het patiëntenportaal MijnUMCU, dat gebruikmaakt van ChipSoft-software.


  Schippers sprak dinsdag 4 november tijdens de E-health Convention van Skipr/Emerce uitgebreid over het belang van eHealth. Een kleine selectie uit de toespraak:

  “Natuurlijk, er zijn geweldige initiatieven. Het UMC Utrecht geeft 320.000 patiënten online toegang tot hun eigen medisch dossier. (…) Goeie innovaties herken je aan de logica. Natúúrlijk moet je bij je eigen gegevens kunnen, net als bij de bank! Natúúrlijk ben jij de baas over jouw data. Ontzettend belangrijk als we willen dat mensen zelf de regie nemen over hun behandeling. Waarom is dat niet overal zo?”


  Complete toespraak

  Benieuwd welke onderwerpen de minister tijdens haar toespraak nog meer aanstipte? Haar complete toespraak is terug te vinden op www.rijksoverheid.nl.

  Meer nieuws lezen