• 12 december 2014 -

  Kliniek ViaSana in Mill is in no-time overgestapt van het CS-EZIS.Net naar HiX. Ook het geïntegreerde PACS van ChipSoft is daarbij overgezet. Kliniek ViaSana is na eerdere succesvolle migraties in ziekenhuizen het grootste zelfstandige behandelcentrum dat volledig overstapt op het toekomstbestendige HiX. "Een goede voorbereiding van dit soort trajecten is cruciaal", aldus Financieel Manager/Manager ICT Alfons Peters. "Vanuit ChipSoft is dit goed voor én met ons gecoördineerd."


  "HiX geeft ons ruimte om verder door te ontwikkelen en voorop te blijven lopen in de digitalisering. Ook buiten de muren van de kliniek", licht Alfons Peters toe. "Juist de plaats die HiX inneemt als Information Exchange-pakket opent deuren. We kunnen de patiënt en eventueel andere zorgverleners zo nog meer deelgenoot maken van het dossier. Met HiX hebben we een tool in handen om de communicatie te optimaliseren. In het kader van patiëntparticipatie is dat een belangrijke stap waarmee we de kwaliteit van dossiervoering alleen nog maar verder verbeteren."


  Stabiel en toekomstproof

  De eerste indrukken van HiX zijn goed, merkt Peters op. "Een stabiel, modern en toekomstproof platform. De eenvoud en uniformiteit die in het systeem zijn opgesloten moeten er uiteindelijk voor zorgen dat het nog betere ondersteuning biedt aan onze werkprocessen. Met name de mogelijkheid om het op allerlei verschillende apparaten te gebruiken, draagt bij aan een verbetering van processen in onze hele kliniek."


  HiX

  HiX is een volledig geïntegreerd ZIS/EPD voor zowel zelfstandige als samenwerkende zorginstellingen. Met deze totaaloplossing voor dossiervoering, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth ondervinden zorgprofessionals en administratief medewerkers optimale ondersteuning tijdens hun werkproces. Daarbij krijgen zij hulp van innovatieve oplossingen, zoals beslisondersteuning en grafische toepassingen, om de zorg optimaal te stroomlijnen en de patiëntveiligheid te waarborgen. Doordat HiX niet alleen oplossingen biedt, maar ook medische content voor specialismen, kunnen zorgverleners zich volledig richten op het verlenen van zorg.

  HiX is de meest innovatieve en gebruiksvriendelijke totaaloplossing op de Europese markt. Het biedt rol- en taakgerichte oplossingen, zodat zorgverleners voor alle situaties de juiste mogelijkheden krijgen aangereikt. HiX is bovendien op vaste én mobiele devices beschikbaar, zodat zorgverleners op iedere plek waar zij zorg bieden ook hun registraties kunnen doorvoeren.


  Kliniek ViaSana

  Kliniek ViaSana bestaat in 2015 10 jaar. De kliniek werkt al sinds de oprichting met het ZIS/EPD van ChipSoft en heeft sinds 2005 razendsnel een prominente plaats verworven in het Nederlandse zorglandschap. In 2010 gingen de plastische chirurgie, cosmetische chirurgie en handchirurgie verder onder de naam Sanavisie Bodyclinic, maar de orthopedie bleef bij ViaSana. In 2011 opende de kliniek ook een pijnpoli. Van heinde en verre komen patiënten naar Mill om zich door ervaren specialisten te laten behandelen. Tijdens de behandelingen ondervinden de professionals van ViaSana optimale ondersteuning van het EPD, zodat zij op het juiste moment de juiste zorg kunnen bieden.

  Meer nieuws lezen