​In dit artikel lijsten we 5 voordelen op van ZaaS Hybrid Cloud die je nog niet kende!


Wat is ZaaS Hybrid Cloud?

ZaaS staat voor 'Zorgportaal as a Service' en houdt de transitie van Zorgportaal naar een container-based cloudomgeving in, wat het beheer van het portaal enorm vergemakkelijkt. Voorheen was Zorgportaal beschikbaar op SharePoint, maar deze technologie biedt niet langer de optimale oplossing voor de huidige markt. Daarom is er vanaf nu ZaaS Hybrid Cloud: op functioneel vlak vergelijkbaar, maar de voordelen op technologisch vlak zijn niet te onderschatten. Zorgportaal as a Service is sneller, goedkoper, toekomstvaster en veiliger dan Zorgportaal op SharePoint.

 

Waarom ZaaS Hybrid Cloud?

1. Schaalbaarheid

Met Zorgportaal as a Service profiteren zowel grote als kleine organisaties die HiX gebruiken van een ideale portaaloplossing. Aangezien ZaaS Hybrid Cloud werkt via een container-based platform in een cloudomgeving, genieten klanten van een gelijkaardige maar goedkopere oplossing. De licentie- en serverkosten van een on-premise SharePoint Server vallen namelijk weg.

 

2. Veiligheid

 Het nieuwe ZaaS-platform is volledig opnieuw opgebouwd, waarbij informatiebeveiliging een van de belangrijkste pijlers vormt. Het platform bestaat uit een moderne HTML-structuur die voldoet aan de laatste security richtlijnen, waardoor ZaaS Hybrid Cloud out-of-the-box een optimale veilige oplossing biedt.

 

3. Snelheid

Binnen de ZaaS-omgeving kan een portaal veel sneller worden uitgerold en kunnen nieuwe features ook eenvoudiger worden geïmplementeerd. Daarnaast zijn de portalen zelf een stuk sneller, wat een veel prettigere gebruikerservaring oplevert. Ook de beheerslast voor zorginstellingen verlaagt, waardoor zij zich weer kunnen richten op zaken die meer aandacht nodig hebben.

 

4. Toekomstbestendigheid

Met ZaaS Hybrid Cloud bent u zeker van een toekomstbestendig platform dat inzet op ontwikkeling en vooruitgang. We bieden een kant-en-klaar portaal aan, aangepast aan de Belgische zorgsector, waarbij elke twee weken updates beschikbaar worden gesteld. Zo beschikt u vanzelf over een Zorgportaal dat inspeelt op de nieuwste ontwikkelingen binnen de zorgsector.

 

5. Bekwaamheid

ChipSoft host de portalen in zijn eigen cloudomgeving. Als bekwame IT-partner, nemen we het beheer van ZaaS Hybrid Cloud op zich. Zo voeren we updates uit voor Zorgportaal en de infrastructuur en worden de portalen jaarlijks ge-audit op basis van strenge eisen en richtlijnen. Hierdoor hoeven zorginstellingen zich enkel nog bezig te houden met zorginhoudelijke vraagstukken en niet langer met techniek.