Op 20 april 2023 vond opnieuw de jaarlijkse awardshow 'Zorgwerkgever van het Jaar' plaats, georganiseerd door ZORG Magazine. Tien zorginstellingen werden beloond met een award voor succesvolle projecten die ze het afgelopen jaar uitvoerden. Zo nam Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) de prijs voor 'Zorginnovatie van het Jaar' in ontvangst voor hun project rond AI in de strijd tegen kanker. Als trotse partner van het event kregen wij de eer om deze award aan het ziekenhuis uit te reiken.

10 awards voor de zorg

Tijdens een spetterende awardshow in de Docks Dome in Brussel vielen donderdagavond tien zorginstellingen in de prijzen. Uit de 91 ingezonden dossiers werden 30 genomineerden geselecteerd, waarvan een vakjury doorheen de avond uiteindelijk tien winnaars aanduidde. De tien awards die de revue passeerden, waren:

- Thuiszorgorganisatie van het Jaar
- Woonzorgcentrum van het Jaar
- Ziekenhuis van het Jaar
- (Andere) zorgorganisatie van het Jaar
- Mooiste branding van het Jaar
- Beste externe marketing van het Jaar
- Intern project van het Jaar
- Zorginnovatie van het Jaar
- Zorgpersoonlijkheid van het Jaar
- Zorgwerkgever van het Jaar

Verschillende knappe projecten werden voorgesteld en tien daarvan werden beloond met een award. De grote winnaars van de avond waren Wit-Gele Kruis van Antwerpen , Woonzorghotel Aurélys, Ziekenhuis Geel, Zeepreventorium, Woonzorggroep GVO, i-mens, Vitaz, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, Wouter De Ploey en AZ Groeninge. Wij feliciteren dan ook graag alle genomineerde zorginstellingen, alsook de tien winnaars met hun prestaties.


Trotse partner

Als partner van de awardshow mochten ook wij een award uitreiken aan één van de winnaars. Zo kon Leen Granacher, Bid Manager bij ChipSoft, ZNA feliciteren met de award voor 'Zorginnovatie van het Jaar'. Leen: "Het is heel fijn dat we net ZNA blij konden maken met de award. Een aantal jaar geleden zijn we namelijk een grootse samenwerking met hen aangegaan voor de ziekenhuisbrede implementatie van ons geïntegreerd elektronisch patiëntendossier HiX. Vanuit die samenwerking stond innovatie steeds voorop. We merkten al snel dat zij hun blik op de toekomst richten en zijn zeer blij dat wij hen daarbij mogen helpen. Ze hebben met hun initiatief rond AI in de strijd tegen kanker weer een heel mooi en innovatief project verwezenlijkt en mogen daar zeker trots op zijn."

"Deze award is een mooie aansluiting op het EPD-implementatietraject dat ZNA vorig jaar heeft afgerond in samenwerking met hun partner GZA Ziekenhuizen. Een intensief en uitdagend project, maar een stap vooruit op vlak van innovatie, en met als resultaat gestroomlijnde zorgprocessen waarbij kwaliteit en patiëntveiligheid centraal staan. Ziekenhuis Geel ging hen al voor met dergelijk traject. Zij wonnen de award voor 'Ziekenhuis van het Jaar'. Uiteraard willen we ook hen feliciteren met deze prachtige prestatie."


Inspelen op innovatie

"Innovatie in de zorg is essentieel om vooruitgang te kunnen garanderen. Daarom is het ook één van de belangrijkste pijlers waar we op inspelen bij het ontwikkelen van onze oplossingen. Zo hopen we te beantwoorden aan de noden van zorginstellingen als gevolg van de snel evoluerende zorgmarkt."

"Het was een geslaagde avond en natuurlijk feliciteren we niet enkel ZNA en Ziekenhuis Geel, maar ook alle andere winnende zorginstellingen met hun award."


Lees meer nieuws