MAASTRICHT - MAASTRO clinic nam onlangs HiX in gebruik. Het gerenommeerde Limburgse bestralingsinstituut is onder de indruk van het nieuwe EPD en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “HiX is voor ons het beste van drie werelden”, zegt Informatiemanager Fred Körver.


HiX ondersteunt de zorgprofessionals in MAASTRO op alle vlakken. Of zoals Fred Körver het zegt: alles binnen de kliniek draait op het ZIS/EPD. Van de intakegesprekken, dossiervoering tot de planning, zorgpaden, facturatie, medicatie en het wetenschappelijk onderzoek. Het biedt ook ondersteuning bij de beeldvormingslogistiek en het maken van bestralingsplannen. Fred Körver: "Iedereen werkt elke dag met het ZIS/EPD, daarom zijn we blij dat we nu over één geïntegreerd en veelzijdig systeem beschikken dat al onze werkprocessen op een gebruiksvriendelijke manier ondersteunt."


Beste van drie werelden

"Met HiX profiteren we van het beste van drie werelden”, vervolgt Körver. “De software biedt ons optimale logistieke ondersteuning. Daarnaast bevat HiX veel standaard content, waardoor wij altijd over up-to-date functionaliteiten beschikken die zich in andere zorginstellingen al hebben bewezen én die aan de actuele wet- en regelgeving voldoen. Ook is HiX afgestemd op onze specifieke workflow."


Onderscheiden als mini-UMC

MAASTRO clinic verzorgt de bestraling (radiotherapie) van diverse kankersoorten voor patiënten in heel Limburg. De workflow van de kliniek kent overeenkomsten met die van ziekenhuizen, maar is op veel vlakken heel specifiek. De zorgprofessionals maken bijvoorbeeld zeer specialistische bestralingsplannen en registreren hun behandelingen en tumoren volgens de eigen PBD-systematiek (Primaire Tumor Behandeling Deel).

Fred Körver noemt het essentieel dat die systematiek speciaal voor MAASTRO in HiX is ingebouwd. “Dit stelt ons in staat ons nog beter te onderscheiden als ‘mini-UMC’. "Niet alleen onze volledige bestralingslogistiek, maar ook onze tumorregistratie zijn op deze manier op een eenvoudige en eenduidige manier verweven. Hierdoor kunnen zowel behandelingen als wetenschappelijk onderzoek efficiënter verlopen. Dit levert dus op academisch én klinisch vlak voordelen op."


Toekomstplannen

Fred Körver kijkt dankzij HiX ook weer vol vertrouwen naar de toekomst. In de nabije toekomst streeft MAASTRO clinic naar verdere stroomlijning van de processen en de DBC-afhandeling met behulp van HiX. Ook de mogelijkheid om in te spelen op de snel veranderende zorgwereld was een belangrijke reden om voor dit ZIS/EPD te kiezen, legt hij uit. "De ingebruikname van het patiëntenportaal van HiX wordt dan ook onze volgende stap. We willen onze patiënten optimaal laten profiteren van de voordelen van digitale zorg, zoals het maken van online afspraken en dossierinzage. We zijn verzekerd van een toekomstbestendige totaaloplossing."