11 mei 2021

 

 

HiX vernieuwt: zoeken binnen wetenschappelijke databases en richtlijnen
HiX vernieuwt continu. Het zit bovendien vol handigheden die gebruikers misschien nog niet kennen. Via de HiX Update blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, tips en tricks. In deze editie: zoeken binnen wetenschappelijke databases en richtlijnen.

 

 

Databases als UpToDate van Wolters Kluwer, Elsevier en PubMed worden dagelijks verrijkt met nieuwe inzichten. Om deze waardevolle informatie toegankelijk te maken, hebben wij deze databases geïntegreerd in HiX. Zo kunnen artsen tijdens hun consult met een druk op de knop een samenvatting van actuele en relevante informatie opvragen, zonder hiervoor andere applicaties te hoeven openen. Uniek hierbij is dat HiX de context in de zoekopdracht meestuurt, zodat de informatie die aangeboden wordt altijd aansluit bij de zorgvraag. 

 

 

Zoeken met context
HiX geeft de context mee op basis van gestructureerde registraties. Zo wordt de geïntegreerde diagnosethesaurus gebruikt voor het meesturen van diagnoses, waarbij HiX eventueel een vertaalslag maakt naar de taal waarin de database is opgebouwd. Het meesturen van deze context neemt artsen veel werk uit handen, zoals het openen van een nieuwe applicatie, het nadenken over zoektermen en het invoeren in zoekbalken. In HiX hebben zij de samenvatting van actuele en relevante informatie direct bij de hand, op de plek waar zij op dat moment hun registraties doen.

 

 

Meest actuele inzichten
Een voorbeeld: een patiënt bezoekt het spreekuur Cardiologie met pijn op de borst. De cardioloog gaat in gesprek met de patiënt. Na onderzoek en met behulp van de innovatieve consultregistratie stelt de cardioloog vast: angina pectoris. Bij de registratie van deze diagnose staat een informatie-icoontje. Wanneer de cardioloog hierop klikt, wordt hij direct bediend van de meest actuele informatie uit de aangesloten database(s). Doordat HiX direct de juiste context aan de zoekopdracht heeft meegegeven, kan de cardioloog bijvoorbeeld tijdens het uitzetten van zijn beleid snel nalezen of hij zich baseert op de meest actuele inzichten.

 

In dit fictieve voorbeeld zoekt de arts binnen HiX naar de laatste informatie in UpToDate over atriumfibrilleren. [Klik op de afbeelding om deze te vergroten].

 

 

Zoeken binnen naslag
Mocht de patiënt tijdens dit consultgesprek ook andere klachten vermelden, zoals transpiratie, kan de cardioloog via de rechtermuisknop – weer met behoud van de context – verder zoeken op deze term. Ook kan hij op deze manier direct in de naslag van het patiëntendossier zelf zoeken of deze term al eerder bij de betreffende patiënt is geregistreerd. 

 

In dit fictieve voorbeeld zoekt de arts via de rechtermuisknop binnen de naslag van de patiënt op de term ‘kortademigheid’. [Klik op de afbeelding om deze te vergroten].

 

 

Meer weten?
Heeft u vragen naar aanleiding van deze HiX update? Neem contact op met de afdeling Marketing & Communicatie van ChipSoft via communicatie@chipsoft.be of via telefoonnummer +32 3 458 47 37.


Omwille van privacy gebruiken wij in onze uitingen louter beeldmateriaal met fictieve gegevens. Aan de informatie en de afbeeldingen, zoals die in deze mailing worden weergegeven, kunnen geen rechten worden ontleend. Niettemin kan het voorkomen dat de genoemde oplossingen inmiddels zijn ingehaald door nieuwe ontwikkelingen.
Copyright © 2021 ChipSoft, All rights reserved.